Zoek
Hete bliksem met blauwaderkaas en noten
4
30 min-
Jumbo
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1,3 kg kruimige aardappelen
1 snufje zout
50 ml halfvolle melk
200 ml appelsap
100 g ongezouten roomboter
1 tl gemalen kaneel
450 g elstar appels
150 g Danish blue 50 (blauwaderkaas)
30 g pecannoten
2 bosuitjes
1 snufje gemalen nootmuskaat
1 pureestamper
Bereiding
1
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm de melk met het appelsap, de boter en de kaneel.
2
Giet de aardappelen af en stoom ze droog. Stamp de aardappel fijn. Voeg de appel en het melkmengsel toe en stamp tot een smeuïge stamppot.
3
Schep de kaas, de noten en de bosui erdoor. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Verdeel de hete bliksem over de borden.
Hete bliksem met blauwaderkaas en noten is een recept van
Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min
Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Groentelasagne met komijnrijst
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelstamppot (hete bliksem)
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept