Indische drumsticks en rijstsalade met pistachenootjes

4
75 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Marineer de drumsticks in 3/4 deel van de ketjap, de helft van de sambal, de kerriepoeder en 2/3 deel van de olie. Laat ze minstens 30 min. staan.
  • 2 Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af en laat goed uitlekken en afkoelen.
  • 3 Verhit een grillpan of grillplaat. Neem de kip uit de marinade en gril de drumsticks rondom in ca. 30 min. gaar. Draai de drumsticks geregeld en bestrijk ze tussendoor met de marinade.
  • 4 Rasp de schil van de limoen en pers hem uit. Snijd de lente-uitjes in schuine ringetjes en hak de pistachenootjes grof. Roer een dressing van het limoensap en de -rasp, de rest van de olie, de ketjap en de sambal.
  • 5 Schep de rijst met lente-ui, de pistachenootjes en dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Indische drumsticks en rijstsalade met pistachenootjes is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Lamsrolletjes met pistachenootjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Couscous met kip en abrikoos
45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept