1 Marineer de drumsticks in 3/4 deel van de ketjap, de helft van de sambal, de kerriepoeder en 2/3 deel van de olie. Laat ze minstens 30 min. staan.
2 Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af en laat goed uitlekken en afkoelen.
3 Verhit een grillpan of grillplaat. Neem de kip uit de marinade en gril de drumsticks rondom in ca. 30 min. gaar. Draai de drumsticks geregeld en bestrijk ze tussendoor met de marinade.
4 Rasp de schil van de limoen en pers hem uit. Snijd de lente-uitjes in schuine ringetjes en hak de pistachenootjes grof. Roer een dressing van het limoensap en de -rasp, de rest van de olie, de ketjap en de sambal.
5 Schep de rijst met lente-ui, de pistachenootjes en dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Indische drumsticks en rijstsalade met pistachenootjes is een recept van Jumbo