1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de pastinaak in dikke frieten en verdeel ze over de bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie. Haal de teentjes los van de knoflook.
2 Verdeel de ongepelde tenen knoflook en de helft van de tijmtakjes over de bakplaat. Rooster de pastinaakfriet in ca. 30 min. gaar. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
3 Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan. Dep de lamskoteletjes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Ris van de rest van de tijm de blaadjes van de steeltjes.
4 Bak de lamskoteletjes in ca. 5 min. op hoog vuur van binnen rosé. Keer na 2 min. Voeg de laatste minuut de honing en de tijmblaadjes toe.
5 Serveer de lamskoteletjes met de pastinaakfriet. Lekker met aardappelkroketjes.
Knapperige pastinaakfriet met lamskoteletjes is een recept van Jumbo