Zoek
Lentekoekjes
4
75 min-
Jumbo
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 g bloem
150 g boter
125 g witte basterdsuiker
8 g vanillesuiker (zakje)
1,5 el melk
1 ei
120 g witte glazuur
45 g strooisels naar keuze (taartdecoratie)
1 weegschaal
1 beslagkom
1 mixer met deeghaken
1 vershoudfolie
1 deegroller
1 koekuitsteker of glas
1 appelboor
1 bakplaat bekleed met bakpapier
1 taartrooster
1 bakkwast
Bereiding
1
Weeg 250 g bloem, 150 g roomboter en 125 g witte basterdsuiker af.
2
Kneed in een kom met de mixer de bloem, de boter, de suiker, de vanillesuiker en de melk tot een samenhangend deeg.
3
Pak het deeg in vershoudfolie in en leg minimaal 30 min. in de koelkast om te rusten.
4
Vraag een volwassene de oven voor te verwarmen tot 180 ?C.
5
Steek met uitstekers of een glas koekjes uit het deeg.
6
Bak de koekjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat de koekjes op een taartrooster afkoelen. Laat een volwassene de koekjes uit de oven halen.
7
Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Versier de koekjes met glazuur en strooisels naar keuze.
8
Leg de koekjes op de bakplaat. Bestrijk ze dun met het losgeklopte ei. Laat een volwassene de koekjes in de oven zetten.
9
Strooi een beetje bloem op het werkvlak en de deegroller. Rol het deeg uit tot 2-3 mm dikte (dat is ongeveer zo dik als een euromunt).
Lentekoekjes is een recept van
Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker