Lentekoekjes

4
75 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Weeg 250 g bloem, 150 g roomboter en 125 g witte basterdsuiker af.
  • 2 Kneed in een kom met de mixer de bloem, de boter, de suiker, de vanillesuiker en de melk tot een samenhangend deeg.
  • 3 Pak het deeg in vershoudfolie in en leg minimaal 30 min. in de koelkast om te rusten.
  • 4 Vraag een volwassene de oven voor te verwarmen tot 180 ?C.
  • 5 Steek met uitstekers of een glas koekjes uit het deeg.
  • 6 Bak de koekjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat de koekjes op een taartrooster afkoelen. Laat een volwassene de koekjes uit de oven halen.
  • 7 Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Versier de koekjes met glazuur en strooisels naar keuze.
  • 8 Leg de koekjes op de bakplaat. Bestrijk ze dun met het losgeklopte ei. Laat een volwassene de koekjes in de oven zetten.
  • 9 Strooi een beetje bloem op het werkvlak en de deegroller. Rol het deeg uit tot 2-3 mm dikte (dat is ongeveer zo dik als een euromunt).

Lentekoekjes is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker