Mini-lentesoepje met bieslookroom en ham

4
20 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit in een (soep)pannetje de olijfolie. Voeg de sjalot en de knoflook toe en fruit 1 min. Schep de erwten erdoor en bak ze 2 min. zachtjes mee.
  • 2 Voeg het water en het groentebouillontablet toe. Breng de soep aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes met het deksel op de pan.
  • 3 Neem de soep van het vuur. Pureer de soep voorzichtig met de staafmixer (Houd de staafmixer goed in de soep zodat hij niet gaat spatten. De soep is heet.) Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 4 Meng de crème fraîche met de bieslook. Verdeel de hamreepjes over 4 mooie glazen of kommen, maar houd een paar reepjes apart. Schenk de soep eroverheen. Schep in elk glas een flinke eetlepel bieslookroom en strooi er nog een beetje peper en de apart gehouden hamreepjes over.

Mini-lentesoepje met bieslookroom en ham is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept