Pittige pompoen-gemberjam

4
45 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pompoenblokjes in ruim water met zout in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat goed uitlekken in een zeef.
  • 2 Breng in een lage brede pan de pompoen met de suiker, het citroensap, de geraspte gember, de kaneel en de rode peper al roerend zachtjes aan de kook. Kook 5-10 min. zachtjes.
  • 3 Schep de jam in de potten, sluit het deksel en laat ze omgekeerd 10 min. afkoelen. Keer de potten weer en laat de jam verder afkoelen. Een ongeopende pot jam is op een koele, donkere plaats 6 maanden houdbaar.

Pittige pompoen-gemberjam is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mango-gemberjam
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hotdogs met uien-bietencompote en zure room
25 min
Bekijk recept
Gemberkoek
2 uur-
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept