Pizza met asperges en ham

4
60 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem in een kom, maak een kuiltje en voeg de gist, suiker en 250 ml lauw water toe. Kneed tot een soepel deeg en laat het afgedekt op een warme plek 15 min. rijzen. Kneed het zout en de helft van de olijfolie erdoor en laat weer 15 min. rijzen.
  • 2 Verwarm de oven voor tot 220 °C. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol deze uit tot pizza's. Bestrijk ze met gezeefde tomaten en bak ze 8 min. onderin de voorverwarmde oven op bakpapier.
  • 3 Kook de asperges in ca. 10 min. in water met zout gaar. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken.
  • 4 Verdeel de mozzarella en de asperges over de pizza's en bak ze nog 4 min.
  • 5 Verdeel de parmaham, de cherrytomaatjes en de rucola over de pizza's. Besprenkel ze met olijfolie en balsamicoazijn en bestrooi met peper en Parmezaanse kaas.

Pizza met asperges en ham is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept