1 Zeef de bloem in een kom, maak een kuiltje en voeg de gist, suiker en 250 ml lauw water toe. Kneed tot een soepel deeg en laat het afgedekt op een warme plek 15 min. rijzen. Kneed het zout en de helft van de olijfolie erdoor en laat weer 15 min. rijzen.
2 Verwarm de oven voor tot 220 °C. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol deze uit tot pizza's. Bestrijk ze met gezeefde tomaten en bak ze 8 min. onderin de voorverwarmde oven op bakpapier.
3 Kook de asperges in ca. 10 min. in water met zout gaar. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken.
4 Verdeel de mozzarella en de asperges over de pizza's en bak ze nog 4 min.
5 Verdeel de parmaham, de cherrytomaatjes en de rucola over de pizza's. Besprenkel ze met olijfolie en balsamicoazijn en bestrooi met peper en Parmezaanse kaas.