1 Verwarm de oven voor tot 150 °C. Kook de pompoenblokjes in ruim water met zout in ca. 10 min. gaar. Giet het kookvocht af en stamp de pompoen met de aardappelstamper tot een gladde puree.
2 Meng in een kom de mix voor kruidcake met het lauwwarme water met een spatel tot een glad beslag. Spatel de warme pompoenpuree en de sinaasappelrasp erdoor. Schep het beslag in de cakevorm.
3 Bak de cake in de voorverwarmde oven in ca. 60 min. goudbruin en gaar. Controleer de gaarheid van de cake: prik met een satéprikker in het midden van de cake; als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake in de vorm op een rooster afkoelen. Verwijder na 15 min. de cakevorm.
4 Smelt de witte chocolade in een kom boven een pan heet water (au bain-marie). Let op dat de kom het water niet raakt. Roer de chocolade glad. Laat de gesmoltenchocolade boven de cake van een lepel of vork lopen zodat er mooie strepen ontstaan. Strooi de melkchocolade erover en laat de witte chocolade weer hard worden in de koelkast. Snijd de cake in mooie plakken.
Pompoen-kruidcake met chocolade is een recept van Jumbo