2 Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af en laat de rijst in een afgesloten pan staan.
3 Dep de vis droog met een stuk keukenpapier. Bestrooi de vis met zeezout en peper naar smaak. Leg de visfilets in een ovenschaal met een beetje ruimte tussen de filets. Leg de tomaatjes erop en ertussen. Bak de vis in het midden van de oven in ca. 10 min. gaar.
4 Klop in een kom de boter met een garde luchtig en breng op smaak met zeezout en peper. Roer de sjalot en de knoflook erdoor en vervolgens de bieslook en de peterselie.
5 Schep een beetje van de kruidenboter op de warme vis, verdeel de vis over de borden, schep de resterende kruidenboter in een schaaltje. Schep de tomaatjes en ‘visjus’ eromheen en de rijst ernaast.
Rode poonfilet en tomaatjes uit de oven met kruidenboter is een recept van Jumbo