Romig kippenpasteitje

4
105 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de kip met de kippenbouillon in een pan en breng aan de kook. Kook de kip in 1 uur zachtjes gaar. Kook intussen de plakjes champignon in water met zout in 4 min. gaar. Giet de champignons af en houd ze apart.
  • 2 Neem de kip uit de bouillon. Schenk de bouillon door een fijne zeef. Meet 750 ml bouillon af (zie tip) en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder intussen het vel van de kip. Haal het kippenvlees van de kip en verdeel in stukjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt in een hapjespan de boter. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk al roerende met een garde de wijn en vervolgens de bouillon langzaam erbij. Roer tot een gladde, gebonden saus ontstaat.
  • 4 Voeg de kookroom, de champignons en de helft van het kippenvlees toe (zie tip). Breng de ragout op smaak met zout en peper. Verwarm de ragout nog 10 min. Verwarm intussen de pasteibakjes 10 min. in de voorverwarmde oven.
  • 5 Snijd het deksel uit de pasteibakjes en zet de bakjes op de borden. Schep de kippenragout in en rondom het pasteibakje. Bestrooi met de peterselie en leg er het dekseltje op.

Romig kippenpasteitje is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker


Crema catalana
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ aardappelspies
50 min Bijgerecht
Bekijk recept