1 Bestrooi het vlees met 2 tl kruidenmix en laat 5 min. intrekken. Strooi de bloem over het vlees en schep het om.
2 Smelt 25 g boter in een grote braadpan. Bak het vlees op middelmatig hoog vuur rondom goudbruin aan. Voeg 1/2 van de uienringen toe en bak 3 min. mee. Schenk 350 ml water in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 2,5 uur gaar.
3 Smelt na 1,5 uur 25 g boter in een ruime hapjespan. Fruit de resterende uienringen 3 min. Schep de rodekool en de kaneel erdoor. Voeg 250 ml water, 1 tl kruidenmix en zout en peper naar smaak toe. Stoof de rodekool met de deksel op de pan in 1 uur gaar. Stoof de appelpartjes de laatste 30 min. mee.
4 Kook de aardappelen intussen in water met zout in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af. Schenk de melk in de pan erbij en zet op laag vuur. Voeg de laatste 25 g boter toe en stamp de aardappelen tot een grove of naar wens fijnere puree. Voeg zout en peper naar smaak toe.
5 Breng het stoofvlees eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappelpuree over 4 borden. Schep het vlees en de rodekool erbij.
Runderstoof met rodekool en appeltjes is een recept van Jumbo