Sambal badjak

4
35 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de rode pepers, de uien, de knoflook en de gember in de keukenmachine en pureer tot een fijne pasta, maar niet helemaal glad.
  • 2 Verhit de olie in een wok. Fruit de pasta met de trassi en de basterdsuiker 5 min. zachtjes. Voeg de kokosmelk, de tamarindepasta en het citroensap toe en breng aan de kook. Kook zachtjes tot de olie bovendrijft.
  • 3 Schep de warme sambal in de (jam)potjes. Sluit ze, laat omgekeerd 15 min. afkoelen. Keer de potten en laat ze verder tot kamertemperatuur afkoelen. Bewaar de sambal maximaal 4-6 weken in de koelkast.

Sambal badjak is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hanna's kerriesaté
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept