1 Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Zet de rand erop en sluit de vorm.
2 Doe de suiker met de eieren en de eidooiers in een vuurvaste kom. Zet de kom op een pan heet water (= au bain-marie). Laat de kom het water niet raken! Klop met de mixer in 5 min. tot een lichte, romige crème. Neem de kom van de pan en klop de crème nog 3 min.
3 Schraap met de punt van een scherp mes het vanillemerg uit het stokje. Rasp 2 el van de oranje schil van de sinaasappel. Klop de slagroom samen met het vanillemerg en de sinaasappelrasp lobbig (bijna stijf).
4 Spatel de slagroom door de crème. Schep het mengsel in de springvorm. Vries de taart in 5 uur in.
5 Haal de ijstaart uit de diepvries. Verwijder de rand van de springvorm. Garneer de taart met de paaseitjes, topjes en kleine blaadjes verse munt en grofverkruimelde paasschuimkransjes. Snijd de ijstaart aan tafel met een warm en nat mes in mooie punten.
Vanille-ijstaart met crème brûlée-paaseitjes is een recept van Jumbo