Zelf tomatensaus maken

4
85 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng een pan met water aan de kook. Kruis de tomaten op de bolle kant in. Dompel de tomaten ca. 10 sec. in het kokende water.
  • 2 Schep ze dan met een schuimspaan in een kom met (ijs)koud water. Verwijder de velletjes. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de harde kern. Snijd de tomaten in grove stukken.
  • 3 Verhit de olie in een braadpan of soeppan met dikke bodem. Fruit de uien, de bleekselderij en de knoflook ca. 10 min. zonder te kleuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog ca. 5 min. mee. Voeg de grof gesneden tomaat, de oregano, zout en peper naar smaak toe.
  • 4 Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en stoof de tomatensaus met een deksel op de pan ca. 1 uur. Roer regelmatig over de bodem. (Wil je een gladde saus, pureer dan met de staafmixer.)

Zelf tomatensaus maken is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zelf vanillevla maken
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Torentje van mozzarella en Galliaham
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zelf vanillevla maken
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept
Sangria met port, koffiebonen en vanille
10 min Snack
Bekijk recept
Pita varkensfilet met groenten
15 min
Bekijk recept