1 Verhit de olie tot 140 °C. Snijd de aardappelen in plakken van 1?2 cm dik. Snijd de plakken in repen van 1?2 cm.
2 Spoel in een kom met koud stromend water het zetmeel van de frieten. Laat ze in een vergiet goed uitlekken. Dep de frieten met keukenpapier of een schone theedoek goed droog.
3 Bak de frieten in kleine porties 3 min. voor. Schud ze regelmatig zodat de temperatuur van de olie gelijkmatig blijft. Laat de frieten goed uitlekken en schud ze op een bakplaat met bakpapier. Laat de frieten afkoelen terwijl je de volgende porties bakt.
4 Verhoog de temperatuur van de olie tot 180-190 °C. Bak de afgekoelde frieten in kleine porties in 3-4 min. goudgeel en krokant. Laat de frieten goed uitlekken en schud ze op een bakplaat of groot bord met een schoon stuk bakpapier om verder uit te lekken.
5 Schep de frieten in een kom en bestrooi met zeezout naar smaak. Bak op dezelfde manier de rest van de frieten.