Zelfgemaakte frieten

4
30 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie tot 140 °C. Snijd de aardappelen in plakken van 1?2 cm dik. Snijd de plakken in repen van 1?2 cm.
  • 2 Spoel in een kom met koud stromend water het zetmeel van de frieten. Laat ze in een vergiet goed uitlekken. Dep de frieten met keukenpapier of een schone theedoek goed droog.
  • 3 Bak de frieten in kleine porties 3 min. voor. Schud ze regelmatig zodat de temperatuur van de olie gelijkmatig blijft. Laat de frieten goed uitlekken en schud ze op een bakplaat met bakpapier. Laat de frieten afkoelen terwijl je de volgende porties bakt.
  • 4 Verhoog de temperatuur van de olie tot 180-190 °C. Bak de afgekoelde frieten in kleine porties in 3-4 min. goudgeel en krokant. Laat de frieten goed uitlekken en schud ze op een bakplaat of groot bord met een schoon stuk bakpapier om verder uit te lekken.
  • 5 Schep de frieten in een kom en bestrooi met zeezout naar smaak. Bak op dezelfde manier de rest van de frieten.

Zelfgemaakte frieten is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensstoofvlees op Kempense wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept