1 Doe de broodmix met 300 ml lauwwarm water in een ruime kom en kneed dit tot een soepel deeg.
2 Geef ieder kind een stuk deeg om zelf 5 min. goed door te kneden. Maak daarna weer een grote bol. Doe het deeg terug in de kom en dek het af met plastic folie. Laat het deeg 15 min. rusten.
3 Maak intussen de muisjesboter: prak op een bord met een vork de boter, het kaneelpoeder en de gestampte muisjes door elkaar. Even proeven en indien nodig, nog wat kaneel of muisjes toevoegen.
4 Verdeel het deeg in 10 stukken. Laat de kinderen lange slierten rollen. Bedek de bovenkant van de stok met aluminiumfolie. Prik het uiteinde van het deeg op de punt van de stok en wikkel het er als een slang omheen.
5 Laat de kinderen de stokken boven het vuur houden (blijf er zelf even bij!). De stokken moeten de hele tijd draaien, zodat het brood aan alle kanten goudbruin en gaar wordt. Dit duurt ongeveer 15 min. Breek er stukjes af en dip deze in de muisjesboter of smeer de boter met een mes op het brood.