Crema catalana

6
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop in een pannetje 150 g van de suiker met de eidooiers tot een schuimige massa. Voeg het maïszetmeel, de kaneelstok en de citroenschil toe en giet er de melk bij. Verwarm langzaam al roerend tot de crème begint in te dikken.
  • 2 Haal de pan van het vuur. Schep er met een schuimspaan de kaneelstok en de citroenschil uit en giet de crème in zes ovenvaste schaaltjes. Laat ze afkoelen en zet ze dan 4 u in de koelkast.
  • 3 Strooi voor het opdienen de rest van de bruine suiker over de schaaltjes en zet ze onder de grill tot de suiker een hard laagje karamel vormt.

Crema catalana is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Crema catalana
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Crema catalana
Bekijk recept
Crema Catalana
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Crema Catalana
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Crema catalana
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crema catalana
Bekijk recept
Snelle watermeloensalade
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept