Provençaalse fougasse

6
25 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Los de gist op in het water en laat enkele minuten rusten tot het schuimt. Meng met de bloem, 1 el zout en 3 el olijfolie. Kneed samen tot een stevige, gladde deegbal. Dek de bal af en laat 1 u 30 min rijzen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 2 cm dik. Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het deeg, borstel er olijfolie over en strooi er de kruiden en het zout over.
  • 3 Bak de fougasse ongeveer 25 min in de oven, tot hij goudbruin kleurt en knapperig is.

Provençaalse fougasse is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes
35 min
Bekijk recept
Broodbol met reuzenbonensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde broodbol met tonijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Hongaarse paprikasoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept