Luikse salade

4
20 min
Salade
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar in licht gezouten water. Blancheer de boontjes 5 min in licht gezouten water. Roer de ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar.
  • 2 Fruit de sjalotten in een nootje boter. Voeg de spekblokjes en de boontjes toe en laat 5 min bakken. Kruid met zout en peper. Snij de aardappelen in tweeën en leg ze mee in de pan bij het spek en de boontjes.
  • 3 Verdeel deze bereiding over de borden, leg er per bord vier stukjes ei bij, besprenkel met vinaigrette en strooi er peterselie bij. Je kunt deze salade lauw of gekoeld opdienen.

Luikse salade is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vegetarische pensen met appels, noten en Luikse siroop
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept