1 Giet de bloem op het werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Los de gist op in lauw water en giet in het kuiltje. Roer er met een vork in en neem telkens een beetje bloem mee, tot je een plakkerig mengsel krijgt. Voeg eerst de suiker en daarna het zout toe en kneed zachtjes tot alle bloem opgenomen is.
2 Voeg enkele el olijfolie toe terwijl je blijft kneden. Strooi een beetje bloem over het deeg en kneed nog 5 min tot een stevig, homogeen deeg. Leg de deegbal in een kom, dek af met een schone handdoek en laat 30 min rijzen.
3 Snij de asperges in de lengte doormidden. Rol het deeg uit op de bakplaat. Leg er de asperges op, besprenkel met de resterende olijfolie en strooi er het zeezout over. Zet 20 à 25 min in de oven op 200°C, tot de focaccia mooi goudbruin gebakken is.
Focaccia met groene asperges is een recept van Simply you