Bladerdeeg met witloof en gerookte zalm

4
10 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de harde kern uit het witloof en snij de stronken in ringen. Laat ze zacht worden in hete boter en breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Rol het deeg uit en versnij het tot 8 rechthoeken. Bedek de helft van de rechthoeken met witloof, voeg enkele reepjes zalm toe en ten slotte wat bieslook.
  • 3 Smeer de randen van het deeg in met wat ei, plooi de rechthoekjes dicht en sluit ze. Druk de randen plat met een vork en smeer de volledige bovenkant van het hapje in met het losgeklopte ei. Zet 10 min in de oven. Meng alle ingrediënten voor de saus en serveer bij de bladerhapjes, samen met een frisse salade.

Bladerdeeg met witloof en gerookte zalm is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept