Tatin van pastinaak

4
35 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaak en snij in dunne plakjes van ongeveer 3 mm. Smelt de boter in een pan op een matig vuur en bak de pastinaak goudbruin. Voeg de suiker en de honing toe en laat licht karamelliseren in ongeveer 10 min.
  • 2 Voeg de noten toe en laat nog even bakken. Kruid met peper en zout. Giet dit mengsel in een ronde taartvorm en schik de pastinaakplakjes er op, dakpansgewijs. Bedek met het bladerdeeg. Vouw de randen van het deeg in de taartvorm.
  • 3 Prik een paar keer met een vork in het bladerdeeg en zet ongeveer 20 min. in de oven tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is. Laat lauw worden en keer de vorm om op een bord, versier met blaadjes platte peterselie en serveer als bijgerecht.

Tatin van pastinaak is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Borsjtsj
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Engelse vispastei
30 min-
Bekijk recept
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakthachee met groentepuree
30 min-
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept