Gevulde kippenbouten, appelschijfjes met bosbessenconfituur en minigratins

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak een insnijding in het vel van elke kippenbout en verwijder voorzichtig het vlees tot er maar een dun laagje kippenvlees achterblijft. Mix het losgemaakte vlees met de gesnipperde paprika, de ham, de sjalotten, de rozijnen, het ei en het paneermeel tot een homogene vulling. Kruid met peper en zout. Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 2 Schik de kippenbouten met de velkant naar onder op een plank, verdeel de vulling erop en vouw het vel terug over de vulling. Wikkel elke kippenbout in speksneetjes, die je zorgvuldig vastzet met een tandenstoker of keukentouw. Verhit de boter in een grote pan en bak de kippenbouten goudbruin. Schik ze daarna in een ovenschaal en zet 40 tot 45 min. in de oven.
  • 3 Voor de appelschijfjes met bosbessenconfituur: verhit 1 eetlepel boter in een stoofpan en voeg 2 appels toe, in schijfjes. Bak 2 tot 3 min. op een zacht vuur terwijl je roert. Voeg 100 g bosbessenconfituur toe en laat nog 7 min. bakken.
  • 4 Voor de minigratins: verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij grofweg in kleine blokjes. Bestrooi met de rozemarijn en besprenkel met de olie. Klop de eieren los met de verse room en de parmezaan. Kruid met peper en zout. Giet dit mengsel over de aardappelen. Vul een muffinvorm met het mengsel en zet ongeveer 30 min. in de oven tot je een gouden korstje krijgt. Serveer de gevulde kippenbouten met de minigratins en appelschijfjes met bosbessenconfituur.

Gevulde kippenbouten, appelschijfjes met bosbessenconfituur en minigratins is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Appel-beulinggratin
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept