Rum baba

6
30 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Beboter een bakvorm voor 6 cupcakes. Klop de eidooiers met de suiker tot een witschuimig mengsel. Voeg de melk, de gezeefde bloem en het bakpoeder toe. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Schep ze voorzichtig met een spatel door het mengsel.
  • 2 Verdeel het mengsel over de bakvorm. Bak 20 min. in een voorverwarmde oven van 200 °C. Haal onmiddellijk uit de vorm.
  • 3 Voor de siroop: verhit het water met de suiker en de citroenzeste tot de suiker opgelost is. Voeg de rum toe. Laat de siroop in de baba's intrekken en leg ze in een diepe schaal. Giet de rest van de siroop in de schaal.

Rum baba is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Mojitotaart
2 uur-
Bekijk recept
Pasteitjes met baba ganoush en rode paprika
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Baba ganoush
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Baba met Belgische gin
2 min Nagerecht
Bekijk recept

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Apfelstrüdel
Nagerecht
Bekijk recept
Kraken & Fentimans Curiosity Cola
10 min Snack
Bekijk recept
Ananas toetje van de BBQ
20 min - Nagerecht
Bekijk recept