1 Verwarm de oven voor op 150° C. Voor het macarondeeg: het is belangrijk dat de eiwitten op kamertemperatuur zijn. Meng het amandelpoeder met de gezeefde bloemsuiker. Klop de eiwitten tot sneeuw met 1 tl kristalsuiker. Voeg de rest van de suiker toe zodra het stijf begint te worden. Klop tot een stevige, glanzende massa. Schep er voorzichtig het amandelmengsel door en voeg de kleurstof toe.
2 Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep het beslag in een spuitzak met een niet gekarteld mondstuk. Spuit rondjes ter grootte van een stuk van 2 euro. Zet 15 min. in de oven en laat afkoelen op een rooster.
3 Voor de vulling: breng de room aan de kook. Doe de chocoladestukjes in een kom en giet de room erover. Roer tot alle chocolade volledig gesmolten is. Laat een halfuurtje opstijven en plak telkens twee macarons tegen elkaar met 1/2 tl vulling.
Macarons met witte chocolade is een recept van Simply you