1 Snij het lendenstuk (overlangs) in fijne plakken en bewerk ze tussen twee vellen bakpapier met een deegrol. Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi met parmezaan, pijnboompitten, rozijnen en peterselie. Rol de plakken op en zet vast met een houten tandenstoker.
2 Bak de rolletjes goudbruin in een stoofpan met wat olijfolie. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Fruit de ui en de look in het bakvocht. Voeg de bokaal Napoletana-saus toe. Maak alle aanbaksels zorgvuldig los.
3 Schik de vleesrolletjes terug in de pan en giet het glas rode wijn, het water en het bouillonketeltje erbij. Laat 1 u onder deksel sudderen op een zacht vuur. Net voor het opdienen snij je het vlees in sneetjes.
4 Voor de puree van groene kool: kook de kool 15 min. in water waarin je het bouillonblokje hebt verkruimeld. Giet de aardappelen erbij en laat 15 min. verder koken. Laat alles uitlekken. Plet de groenten met een vork en voeg de boter en de warme melk toe. Meng met een houten lepel en kruid bij indien nodig.
Ragù alla napoletana en puree van groene kool is een recept van Simply you