1 Verwarm de oven voor op 170°C. Zet papieren vormpjes in een muffinvorm. Leg de boter in stukjes in een keukenrobot en voeg geleidelijk de suiker toe terwijl je op een gemiddelde snelheid mixt tot een lichte en luchtige massa.
2 Voeg de eieren een voor een toe en daarna geleidelijk de bloem. Voeg tenslotte het sap, de zeste van de sinaasappel en het vanille-extract toe en mix 1 min. op gemiddelde snelheid tot een licht en homogeen deeg. Leg wat deeg in het midden van elke cupcakevorm en zet 20 tot 25 min. in de oven.
3 Voor de meringue: klop de eiwitten van 2 eieren op tot stevig schuim. Voeg geleidelijk 100 g suiker toe terwijl je blijft kloppen. Prik de minicupcakes op een stokje, giet de meringue in een spuitzak en spuit een toef op elke cupcake. Gebruik een keukenbrander om de meringue een goudbruin kleurtje te geven (of zet 1 min onder de warme ovengrill, terwijl je erbij blijft).
Minicupcakes met hoedjes van meringue is een recept van Simply you