Gelakte zalm en smulsalade met quinoa

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een stoofpot de sojasaus met de sherry, de honing, de suiker, de gember, de look en het vijfkruidenmengsel. Voeg de sesamolie toe terwijl je roert tot het mengsel karamelliseert op een zacht vuur.
  • 2 Kruid de zalmfilets met peper en zout. Schik de vis in een vooraf ingevette ovenschotel. Zet de zalm 5 min in de oven. Keer de filets om en smeer royaal in met de honinglak en bestrooi met de sesamzaadjes. Laat nog enkele minuten verder bakken in de oven. Serveer met de quinoasalade.
  • 3 Voor de quinoasalade: Pel de ui en snij in ringen. Voeg 3 el limoensap en de olijfolie toe, kruid met peper en zout en laat 5 min marineren. Meng de sojasaus, de suiker, de pepertjes, de spinazie en de rest van het limoensap. Bak de shimeji even aan. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet bij de spinazie. Schik de zalmfilets op de salade, werk af met de kruiden, de gemarineerde rode ui en versier met de shimeji.

Gelakte zalm en smulsalade met quinoa is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Quinoasalade
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept

Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gelakte zwezerik met gevulde koolpakketjes
2 uur-
Bekijk recept
Gelakte kippenboutjes met rozemarijn
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gelakte varkensrollade gevuld met pruimen
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept