Zoek
Mosselen met pittige saus
4
10 min
Simply you
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 kg mosselen
100 ml droge witte wijn
1 El geroosterde sesamzaadjes
Voor de vinaigrette:
2 lente-uien, gesnipperd
1 cm verse gember, geraspt
3 El Japanse sojasaus
80 ml zonnebloemolie
2 El sesamolie
1 mespunt wasabi
Bereiding
1
Kook de mosselen met de wijn in een afgedekte kookpot tot de schelpen opengaan. Haal uit de pot en laat afkoelen. Haal drie vierde uit de schelpen.
2
Meng alle ingrediënten van de vinaigrette.
3
Serveer de mosselen, met en zonder schaal, in een schotel, besprenkeld met de vinaigrette en bestrooid met de sesamzaadjes.
Mosselen met pittige saus is een recept van
Simply you
Dit vind je misschien ook lekker
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Mosselen met mieriksworteldip
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept