Eieren met ratatouille en spekjes

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm voor de ratatouille de oven voor op 180°C. Stoof de ui en de look in 2 el olijfolie. Doe ze samen met de diepvriesgroenten in een ovenvaste schotel. Breng op smaak met blaadjes tijm, zout en peper. Giet er ruim wat olijfolie over en zet 15 min in de oven, roer af en toe.
  • 2 Bak de spekjes in een pan zonder vetstof. Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de spekjes en de ratatouille over 4 kleine individuele pannetjes. Giet er wat olijfolie over en laat op een zacht vuurtje warm worden.
  • 3 Splits een ei. Is de ratatouille warm, giet dan het eiwit in een pannetje. Herhaal voor de overige eieren in de andere pannetjes. Laat 10 min verder garen op een zacht vuur. Is het eiwit gestold, giet dan voorzichtig het eigeel erbij en laat weer 5 min garen. Werk af met bladpeterselie en dien op met getoaste pitabroodjes.

Eieren met ratatouille en spekjes is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept