Zoete broodjes met veenbessen

4
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm voorzichtig 200 ml melk. Voeg de boter en de suiker toe en laat op een zacht vuurtje verder warmen tot de boter en de suiker gesmolten zijn. Laat afkoelen tot het mengsel lauw is en los hierin de verse gist op.
  • 2 Zeef de bloem in de mengkom van de keukenrobot en voeg het zout toe. Giet er het mengsel met de gist bij en meng. Voeg één na één de eieren toe en klop het mengsel nog 10 min. Bedek de kom met een schone keukendoek en laat 2 u rusten.
  • 3 Laat de bessen weken in lauw water. Laat ze uitlekken zodra ze gezwollen zijn en dep ze droog. Strooi wat boem op het werkvlak en bewerk het deeg met de handen. Meng er de veenbessen onder. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukjes en vorm er bolletjes van. Smeer een metalen muffinvorm in met boter en leg er de bolletjes deeg in. Bestrooi elk bolletje met een beetje parelsuiker. Dek af met een keukendoek en laat nog eens 1 u rusten. Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel een beetje melk over elk broodje en bak 10 min in de oven.

Zoete broodjes met veenbessen is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van wilde eend met veenbessen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept