Eendenborst met aardbeien en frambozenazijn

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij met een scherp mes een ruitvormig motief in het vel van de eendenborst. Bak 10 min in een pan op een matig vuur, met de velkant naar onder. Keer het vlees om en bak nog 5 min. Giet ¾ van de aanbaksels in een andere pan. Bak het vlees nog 10 min in de oven.
  • 2 Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken die je goudbruin bakt in het eendenvet. Haal uit de pan en zet in de oven, samen met het vlees. Deglaceer de pan met de azijn en voeg de boter toe terwijl je roert.
  • 3 Snij de aardbeien in kwartjes en meng door de warme saus. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in sneetjes en serveer met de aardappelen en de aardbeiensaus.

Eendenborst met aardbeien en frambozenazijn is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met Munsterkaas
5 min Nagerecht
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept