1 Maak de vinaigrette. Mix de bieslook met de honing, de azijn en de olie tot een gladde puree, voeg de room toe en klop op tot een homogene vinaigrette. Rooster de pompoenpitten in een warme pan zonder vetstof tot ze barsten. Kruid met een snuifje cayennepeper en zout en hou apart.
2 Giet de olijfolie, de look, wat zout en peper in een diep bord. Snij de slaharten doormidden en smeer helemaal in met dit mengsel. Bak enkele minuten aan in een hete grillpan totdat de grill zich aftekent aan de buitenkant maar de binnenkant krokant blijft.
3 Verdeel de radicchiobladeren over de borden. Schik er de gegrilde slaharten op, voeg de gehalveerde kerstomaten en de versneden gebraden kip toe. Werk af met de rode ui en de pompoenpitjes en serveer met de romige honingvinaigrette. Versier met de platte peterselie.
Romeinse salade met gebraden kip en roomvinaigrette is een recept van Simply you