1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schraap de wortels en snij overlangs door. Smelt de boter in een grote stoofpan op een zacht vuur en bak de wortels en de tijm ongeveer 15 min aan terwijl je regelmatig omroert. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met zout, honing en azijn. Schik de wortels daarna in een taartvorm.
2 Dek de wortels af met het deeg en zorg ervoor dat alle groenten bedekt zijn en het deeg tot tegen de rand van de vorm komt. Snij een kruis in het deeg zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Zet 30 tot 35 min in de oven. Zodra de taart afgebakken en goudbruin is, keer je de taart om op een bord.
3 Zet de ovengrill aan. Meng de suiker, de kaneel, de komijn en een snuifje cayennepeper of chilipoeder en strooi over de randen van het deeg. Meng de honing en de pistachenoten, giet over de wortels en zet 2 tot 3 min onder de grill tot je een mooi, gouden korstje krijgt. Dien warm op.
Tarte Tatin van wortels, pistachenoten en honing is een recept van Simply you