Koekoek in speculaasjasje en gegrilde biet

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de boter door de mosterd, voeg peper en zout toe en wrijf er de koekoeksbillen mee in. Plet de speculaasjes fijn en rol er het vlees door. Zet het vlees 35 min in de oven. Schil de bieten, snij ze in stukken, giet er wat olijfolie over, kruid met peper en zout en zet 20 min in de oven.
  • 2 Laat voor de saus de boter smelten in een steelpan, voeg de bloem en het maiszetmeel toe en meng goed. Los het bouillonblokje op in het warme water en voeg toe aan de saus. Laat enkele minuten sudderen op een laag vuur. Kruid met peper en zout en doe er de room en de mosterd bij. Meng goed en hou warm.
  • 3 Zet de frituurpan op 180°C en bak de aardappelkroketten goudbruin. Plet de pistachenoten fijn. Schik de bieten, de koekoek en de kroketten op de borden. Werk af met saus en stukjes pistache.

Koekoek in speculaasjasje en gegrilde biet is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Borsjtsj
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentedumplings met biet en koriander
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept

Mechelse koekoek met sinaasappel en sjalot
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van Mechelse koekoek
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde koekoek met een saus van brie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mechelse koekoek met rozemarijnaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept