Eend met sinaasappelsaus, met noten en chocolade

2
10 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak inkepingen in het vet van de eendenborsten en bak dan 5 min zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag, de velkant naar beneden. Haal het vlees uit de pan, giet het vet weg en leg er het vlees weer in, op de andere kant, zonder vel. Laat terug 5 min. bakken. Kijk of het vlees gaar is en hou warm.
  • 2 Schil de sinaasappelen à vif en haal er partjes uit. Gril de hazelnoten en snij ze grof. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
  • 3 Schik de veldsla op de borden, verdeel de sinaasappel en de in sneetjes gesneden eendenborst over de borden. Besprenkel met de stukjes hazelnoot en wat geraspte chocolade en dien op met de vinaigrette.

Eend met sinaasappelsaus, met noten en chocolade is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept