Rijstsalade met kip en appels

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 1 l licht gezouten water aan de kook. Doe er de rijst in, roer, zet een deksel op de pot en laat 10 min. op heel zacht vuur sudderen. Giet af en spoel lange tijd onder koud water, laat uitlekken. Bak de kipfilets ondertussen in 1 eetlepel olie in een braadpan op middelhoog vuur.
  • 2 Snij de ongeschilde appels in kleine stukken en meng ze goed onder het citroensap.
  • 3 Doe de azijn, de honing, peper en zout in een grote kom, roer met de garde, voeg dan 4 eetlepels olie toe en de peterselie. Doe er de fijngesneden selder bij, de appels, de vruchtenmengeling voor salade, de rijst en de in reepjes gesneden kip.
  • 4 Meng en breng op smaak met peper en zout. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  • 5 Serveer koel als hoofdgerecht of als buffetgerecht of om mee te nemen op een picknick.

Rijstsalade met kip en appels is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept

Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept