1 Kook de witte bonen gaar in ongezouten water. Giet af en laat uitlekken. Doe de bonen in een grote slakom.
2 Hak de knoflook fijn. Pers de citroenen. Vermeng in een schaal het citroensap met 2 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel oregano en ¾ van de knoflook. Kruid met peper. Snijd de kipfilets in blokjes van 3 cm. Leg ze in de marinade en schep goed om. Laat afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.
3 Snijd intussen de gedroogde abrikozen in kleine blokjes. Pluk de blaadjes van de peterselie.
4 Snipper de ui. Fruit ze met de rest van de knoflook 10 minuten in een likje olijfolie. Kruid met zout en het paprikapoeder. Schep het mengsel bij de witte bonen. Voeg de peterselieblaadjes en de kerstomaatjes toe en vermeng.
5 Haal de kippenblokjes uit de marinade en rijg ze aan spiesjes (week houten spiesjes eerst in koud water). Rooster ze zachtjes op de barbecue, ongeveer 10 minuten per kant. Serveer met de bonensalade.
Spiesjes van gemarineerde kip met witte bonensalade is een recept van Delhaize