1 Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 6 – 180°C.
2 Spoel de bosbessen in een vergiet en laat ze uitlekken.
3 Maak het beslag met de mixer, da’s het gemakkelijkst. Klop telkens goed wanneer je een ingrediënt toevoegt. Begin met de zachte boter en de suiker. Voeg dan de eieren, één per één, toe en nadien de yoghurt. Doe er de bloem bij en het zout. Klop goed zodat je een luchtig beslag bekomt. Roer ten slotte de bosbessen met een houten lepel door het mengsel.
4 Leg een papieren bakvormpje ("baking cups") in elke vorm van een muffinblik. Giet er het deeg in met een eetlepel.
5 Bak de muffins 20 min. (te controleren). Vraag aan een volwassene om je te helpen om ze in de oven zetten en eruit te halen. Laat de muffins afkoelen.
6 Om van te smullen op kamertemperatuur.
Muffins met bosbessen en yoghurt is een recept van Delhaize