Muffins met bosbessen en yoghurt

12
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 6 – 180°C.
  • 2 Spoel de bosbessen in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • 3 Maak het beslag met de mixer, da’s het gemakkelijkst. Klop telkens goed wanneer je een ingrediënt toevoegt. Begin met de zachte boter en de suiker. Voeg dan de eieren, één per één, toe en nadien de yoghurt. Doe er de bloem bij en het zout. Klop goed zodat je een luchtig beslag bekomt. Roer ten slotte de bosbessen met een houten lepel door het mengsel.
  • 4 Leg een papieren bakvormpje ("baking cups") in elke vorm van een muffinblik. Giet er het deeg in met een eetlepel.
  • 5 Bak de muffins 20 min. (te controleren). Vraag aan een volwassene om je te helpen om ze in de oven zetten en eruit te halen. Laat de muffins afkoelen.
  • 6 Om van te smullen op kamertemperatuur.

Muffins met bosbessen en yoghurt is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Advocaatmuffins
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Muffins met pistachenoten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Vlindercupcakes
20 min Nagerecht
Bekijk recept