1 Verwijder de harde basis van de venkelknollen en de stengels. Versnijd ze overlangs in fijne reepjes.
2 Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met zware bodem. Laat de venkel hierin gedurende 15 minuten zachtjes garen. Voeg de visfumet en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout.
3 Spoel de filets en dep ze droog. Bestrijk ze met olijfolie. Kruid met zout en peper.
4 Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met antikleeflaag. Leg de filets met het vel naar onder gekeerd in de pan. Laat ze gedurende 3 minuten zachtjes bakken. Draai ze voorzichtig om. Neem de pan weg van de warmtebron en dek ze af. Laat de filets nog 1 minuut in de pan rusten.
5 Schep de venkelcompote in het midden van de borden. Schik er per bord 3 filets in een waaier bovenop. Versier met zwarte olijven, platte peterselie en een scheutje olijfolie.
Op vel gebakken roodbaarsfilets met venkelcompote is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken pangasiusfilets en venkelcompote met citroen