1 Zet een kom en de mixerkloppers in de koelkast. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er het ovenrooster uit.
2 Prik de bladerdeegplakjes enkele keren in met een vork en smeer ze in met het losgeklopte ei. Leg er 3, met het bakpapier van de verpakking, op het rooster en laat ze in ong. 10 min. goudbruin bakken in de oven. Doe hetzelfde met de 3 overige. Laat ze afkoelen.
3 Snij de aardbeien in stukjes.
4 Klop de room stijf in de koude kom en voeg de bloemsuiker toe.
5 Verwarm de confituur met 3 eetlepels water, meng met de garde en laat lauw worden.
6 Snij voorzichtig een vierkant uit het bolle deel van de bladerdeeggebakjes zodat je een kuiltje bekomt, een beetje kleiner dan de basis. Druk het uitgesneden deel zachtjes in de bodem. Verdeel de room over de gebakjes en leg er de aardbeien op.
7 Besmeer met de confituursiroop, werk af met munt en serveer meteen.
Snelle bladerdeeg gebakjes met aardbeien is een recept van Delhaize