1 Hak de sjalotten. Doe de wijnazijn, de sjalotten en een beetje peper in een kleine kookpan.
2 Hak de sjalotten en pers de knoflook. Doe een beetje olijfolie in een steelpan en bak er de sjalotten en look gedurende 5 min. in aan op zacht vuur. Voeg dan de pili-pili toe, een beetje van de Provençaalse kruiden en de gepelde tomaten. Kruid met peper en zout, roer om en laat 15 min. op heel zacht vuur sudderen.
3 Maak ondertussen de sardines schoon, spoel ze en dep ze zorgvuldig droog. Smeer ze in met olijfolie. Bestrooi met zout, peper en Provençaalse kruiden.
4 Grill ze ongeveer 4 minuten aan elke zijde (onder de hete ovengrill of in de pan). Dien de saus apart op.
5 Serveer ze met plat brood (type Marokkaans) en een komkommersalade.
Sardines met pittige kruiden is een recept van Delhaize