Sardines met pittige kruiden

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de sjalotten. Doe de wijnazijn, de sjalotten en een beetje peper in een kleine kookpan.
  • 2 Hak de sjalotten en pers de knoflook. Doe een beetje olijfolie in een steelpan en bak er de sjalotten en look gedurende 5 min. in aan op zacht vuur. Voeg dan de pili-pili toe, een beetje van de Provençaalse kruiden en de gepelde tomaten. Kruid met peper en zout, roer om en laat 15 min. op heel zacht vuur sudderen.
  • 3 Maak ondertussen de sardines schoon, spoel ze en dep ze zorgvuldig droog. Smeer ze in met olijfolie. Bestrooi met zout, peper en Provençaalse kruiden.
  • 4 Grill ze ongeveer 4 minuten aan elke zijde (onder de hete ovengrill of in de pan). Dien de saus apart op.
  • 5 Serveer ze met plat brood (type Marokkaans) en een komkommersalade.

Sardines met pittige kruiden is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met sardinessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwiches met rillette van sardines
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Sardinemousse met paprika's en limoen
35 min
Bekijk recept