1 De avond vooraf: steek overal in de lamsbout de in 2 (of in 4, afhankelijk van de dikte) gesneden knoflooktenen en stukjes rozemarijn van 4 cm. Smeer de bout in met olijfolie, kruid met de fleur de sel en de steakpeper. Dek af en zet een nacht in de koelkast.
2 Neem de bout een uur voor het bakken uit de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 200°C.
4 Smeer de bout tijdens het bakken regelmatig in met de braadsappen: reken 35 min. braadtijd per kg.
5 Doe ondertussen de erwten, de geschilde en in blokjes gesneden aardappel en de fijngesnipperde sjalot in een stoofpot.
6 Overgiet met 1 l warm water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
7 Verlaag het vuur, zet een deksel op de pot en laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
8 Giet de groenten af in een vergiet, doe ze terug in de stoofpot.
9 Voeg de room toe en prak goed met de pureestamper. 1
0 Voeg de fijngehakte munt toe en breng op smaak met peper en zout. 1
1 zout. Dek de gebakken bout af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min. rusten. 1
2 Snij in sneetjes. 1
3 Serveer met de puree en met mini-rösti of gebakken aardappelblokjes.
Lamsbout met kruiden en erwtenpuree met munt is een recept van Delhaize