Lamsbout met kruiden en erwtenpuree met munt

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De avond vooraf: steek overal in de lamsbout de in 2 (of in 4, afhankelijk van de dikte) gesneden knoflooktenen en stukjes rozemarijn van 4 cm. Smeer de bout in met olijfolie, kruid met de fleur de sel en de steakpeper. Dek af en zet een nacht in de koelkast.
  • 2 Neem de bout een uur voor het bakken uit de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 200°C.
  • 4 Smeer de bout tijdens het bakken regelmatig in met de braadsappen: reken 35 min. braadtijd per kg.
  • 5 Doe ondertussen de erwten, de geschilde en in blokjes gesneden aardappel en de fijngesnipperde sjalot in een stoofpot.
  • 6 Overgiet met 1 l warm water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • 7 Verlaag het vuur, zet een deksel op de pot en laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
  • 8 Giet de groenten af in een vergiet, doe ze terug in de stoofpot.
  • 9 Voeg de room toe en prak goed met de pureestamper. 1
  • 0 Voeg de fijngehakte munt toe en breng op smaak met peper en zout. 1
  • 1 zout. Dek de gebakken bout af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min. rusten. 1
  • 2 Snij in sneetjes. 1
  • 3 Serveer met de puree en met mini-rösti of gebakken aardappelblokjes.

Lamsbout met kruiden en erwtenpuree met munt is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romatomaten met munt
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept