1 Neem het vlees minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3 Wrijf de champignons schoon met keukenpapier, spoel ze niet in water. Verwijder de steeltjes en vul de hoedjes met pesto. Leg ze achtereenvolgens in een ovenschaal. Laat ze 10 min. in de oven bakken.
4 Verwarm ondertussen een grillpan zonder toevoeging van vetstof op vrij hoog vuur. Bestrijk de tussenribstukken met de olijfolie en leg ze in de hete pan. Laat ze 1 min. 30’ aan elke kant grillen, verlaag dan het vuur en laat ze eventueel nog verder bakken afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid op het einde met peper en zout. Neem van het vuur en laat 2 min. rusten.
5 Dien warm op met de champignons. Serveer met in olie met fleur de sel en tijm gebakken aardappeltjes in de schil en met een gemengde salade, enz.
Gegrilde tussenribstukken en champignons met pesto is een recept van Delhaize