Zoek
Kipfilets met mosterd en knapperige groenten
4
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 noot boter
250 g bruine champignons
12 cl droge witte wijn
10 cl gevogeltefond
4 kipfilets
2 eetlepels mosterd op grootmoeders wijze
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
1 sjalot
4 takjes tijm
500 g asperges
Bereiding
1
Verwarm de boter en de olie in een diepe pan en bak er de gesnipperde sjalot in aan op middelhoog vuur.
2
Voeg de schuin in 2 gesneden kipfilets toe en de afgeriste blaadjes van enkele takjes tijm.
3
Verwijder het harde, onderste gedeelte van de asperges, schil ze en snij ze schuin in stukjes. Doe ze bij in de pan.
4
Halveer de champignons en doe ze bij in de pan, draai de stukken kip om.
5
Voeg de witte wijn toe, de gevogeltefond en 2 takjes tijm, zet een deksel op de pan en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
6
Vang het kookvocht op, giet het in een steelpan en voeg de mosterd toe. Laat op hoog vuur voor de helft inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
7
Schik de stukken kip en de groenten op de borden en lepel er de saus over. Werk eventueel af met gehakte peterselie. Serveer met een lekkere puree.
Kipfilets met mosterd en knapperige groenten is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Koolvis met Chinese groenten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip cordon bleus
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Kip in yoghurt met mangochutney
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept