1 Doe de gesneden uien, de geperste knoflookteentjes en de gember in de kom van de hakmolen. Voeg 2 eetlepels water toe en hak fijn tot een glad mengsel. Zet opzij.
2 Snij het vlees in blokjes. Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin op een vrij hoog vuur.
3 Fruit het uimengsel, op zacht vuur, gedurende 3 min. met 1 eetlepel olie in een gietijzeren stoofpan. Voeg de specerijen toe, roer 2 min., voeg dan de yoghurt toe, de tomaten en het vlees.
4 Giet 20 cl water in de braadpan van het vlees, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Breng aan de kook, dek af en laat 1 uur 30 min. sudderen op een heel zacht vuur. Roer af en toe.
5 Breng op smaak met peper en zout en dien warm op, bestrooid met grofgehakte pistachenoten en fijngehakte koriander.