1 Verwarm de olijfolie en de boter in een grote sauteuse en bak er de konijnenbouten in op vrij hoog vuur. Bestrooi met zout en peper. Bak de stukken aan alle kanten mooi bruin. Haal de stukken uit de pan en zet apart.
2 Bak de gesnipperde uien, de in schijfjes gesneden wortelen, de geperste knoflook en de rauwe ham gedurende 2 minuten in dezelfde pan. Voeg de tomatenpuree, de gepelde tomaten en de laurier toe.
3 Leg de stukken konijn opnieuw in de pan. Voeg de rode wijn toe. Kruid met zout en peper. Sluit de pan af met een deksel. Laat 40 minuten zachtjes koken. Voeg de erwten toe. Laat nog 10 minuten pruttelen.
4 Breng op smaak met peper en zout, voeg de gehakte peterselie toe en serveer warm met de “al dente” gekookte pasta (zie verpakking).
Konijnenbouten met rode wijn is een recept van Delhaize