Kleine crumbles met tomaten en mozzarella

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de tomaten onderaan lichtjes in kruisvorm in. Leg ze 30 sec in kokend water en neem ze eruit met een schuimspaan.
  • 2 Pel ze, halveer ze horizontaal en ontpit ze. Snij ze in grote blokjes en bestrooi ze rijkelijk met zout. Leg ze in een vergiet en laat ze 15 min. uitlekken.
  • 3 Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 4 Doe de bloem in een grote kom, voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, de olijfolie, peper en zout.
  • 5 Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot een kruimelig mengsel.
  • 6 Snij de mozzarella in kleine blokjes en verdeel ze over 4 kleine ovenschotels.
  • 7 Doe er de uitgelekte en met keukenpapier droog gedepte tomaten bij, kruid met peper en bedek met de kruimels.
  • 8 Bestrooi met de pijnboompitten. Zet 25 min. in de oven.
  • 9 Bestrooi met het fijngehakte basilicum en serveer meteen als voorgerecht of als bijgerecht bij wit vlees of vis.

Kleine crumbles met tomaten en mozzarella is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept