1 Snij de tomaten onderaan lichtjes in kruisvorm in. Leg ze 30 sec in kokend water en neem ze eruit met een schuimspaan.
2 Pel ze, halveer ze horizontaal en ontpit ze. Snij ze in grote blokjes en bestrooi ze rijkelijk met zout. Leg ze in een vergiet en laat ze 15 min. uitlekken.
3 Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
4 Doe de bloem in een grote kom, voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, de olijfolie, peper en zout.
5 Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot een kruimelig mengsel.
6 Snij de mozzarella in kleine blokjes en verdeel ze over 4 kleine ovenschotels.
7 Doe er de uitgelekte en met keukenpapier droog gedepte tomaten bij, kruid met peper en bedek met de kruimels.
8 Bestrooi met de pijnboompitten. Zet 25 min. in de oven.
9 Bestrooi met het fijngehakte basilicum en serveer meteen als voorgerecht of als bijgerecht bij wit vlees of vis.
Kleine crumbles met tomaten en mozzarella is een recept van Delhaize