2 Haal het vocht uit de aubergines: snijd de aubergines in plakjes en bestrooi beide kanten met grof zout. Leg ze tussen keukenpapier met een gewicht erop, 2 borden bijvoorbeeld, zodat het vocht eruit gaat. Laat zo’n 20 min trekken. Verwijder het zout nadien zeer grondig met een borstel of een keukenpapiertje.
3 Intussen droog je de fijne plakjes ham gedurende 7 min in de warme oven. Leg ze op de rooster van de oven, zodat ze lekker krokant worden. Bruin intussen ook de pijnboompitten even in de oven.
4 Als de aubergines goed zijn afgeborsteld, bestrijk je ze met olijfolie en kruid je ze met peper. (Voeg zeker geen extra zout toe, dit gerecht is al zout genoeg op zichzelf. In ham zit al veel zout en ook de aubergines hebben al genoeg zout door de voorbereiding.)
5 Leg ze op de rooster van de oven op 180°C gedurende 20 min.
6 Leg de kleine tomaatjes in een vuurvast kommetje en laat de steeltjes eraan voor het decoratieve effect. Kruid ze met peper en giet er een scheutje olijfolie bij.
7 Zet het kommetje met de tomaatjes 20 min in de oven bij de aubergines. Giet enkel een beetje olijfolie en een paar druppeltjes citroensap bij de rucola.
8 Maak torentjes: begin met een plakje aubergine, leg daarop wat rucola, een tomaatje, wat pijnboompitjes en een plakje gedroogde ham en werk zo verder.
Millefeuille van aubergines met gedroogde ham is een recept van Delhaize