2 Doe 3 eetlepels olie in een kleine stoofpan en fruit er de gehakte uien in en eventueel de geperste lookteentjes. Voeg na 2 min. de kaneel toe, de oregano en de tijm. Roer 1 min., doe er dan de gepelde tomaten bij, peper en zout. Laat zachtjes sudderen.
3 Snij ondertussen de courgettes in fijne plakjes en bak ze 5 min. in 1 eetlepel olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
4 Verkruimel de feta.
5 Giet een beetje tomatensaus op de bodem van een schotel. Leg er 1/3 van de ontdooide aubergineplakjes op. Bedek met de helft van de schijfjes aardappelen en courgettes. Giet er een laagje tomatensaus op, leg er dan 1/3 aubergineplakjes op en vervolgens de resterende courgettes en aardappelen. Schep er de resterende tomatensaus bovenop en eindig met een laagje aubergines. Bedek alles met de bechamelsaus, bestrooi met de fetakaas en laat in 30 min. goudbruin bakken in de oven.